De Band 2019-05-11T14:07:19+00:00

De Band

In 2012 speelden we nog in verschillende bandjes.
We kenden elkaar wel van de oefenruimte en van optredens maar niet meer dan dat. In december 2012 hebben we met elkaar afgesproken en voor het eerst geoefend. Dat was zo leuk, dat we besloten samen verder te gaan onder de naam Barefootin’. Tot en met september 2013 hebben we voornamelijk gewerkt aan het opbouwen van een avondvullend en gevarieerd repertoire. Nu we daarover beschikken, staan we in de startblokken om op te treden. Wil je ons benaderen voor een optreden, vul dan het contactformulier in.

Het ontstaan van de naam

Het nummer ‘Barefootin’ was een van de eerste nummers die wij speelden. De originele versie is in 1965 uitgebracht door Robert Parker en het was tevens zijn grootste hit. Het nummer haalde de nummer 2 notering op de U.S. R&B chart. Volgens de recordlabel zijn er meer dan een miljoen exemplaren verkocht.

Samenstelling

Slaggitarist, zang : Rob de Jonge
Bassist, zang : James Croqué
Sologitarist, zang : Fred Slop
Drummer, zang : Peter Koole
Toetsenist, zang : Steef Geelen

Mijn naam is Rob de jonge.

Vroeger altijd al gitaar willen spelen, maar om de een of andere reden ben ik daarmee pas op mijn 42ste begonnen. Was ik maar eerder gestart, want wat is het leuk om muziek te maken. Mijn gitaarleraar raadde me aan in een bandje te gaan spelen. Dat is de band ‘Time Flies’ geworden. Met deze band heb ik een aantal jaren met veel plezier muziek gemaakt en mijn eerste ervaringen met optredens opgedaan. Een hele leuke en leerzame tijd. In december 2012 is Barefootin’ van start gegaan en ben ik hiervoor gevraagd. Een uitdaging die ik graag ben aangegaan. Het repertoire, van rustige, jazzy-achtige nummers tot en met stevige rock, spreekt me heel erg aan, mede vanwege de variatie. Ik neem de slagpartijen voor m’n rekening en zingen doe ik ook nog een beetje 🙂 :).

Mijn naam is James Croque.

Ik heb in verschillende coverbands gespeeld. Vier jaar geleden  ben ik bij de band gekomen. Zowel persoonlijk als muzikaal hebben we een fijne klik. Heerlijke muziek om te spelen en een fijne groep mensen. Ik heb ooit leren bassen van mijn vader. Toen ik een paar liedjes kende, vond ik het erg leuk maar heb eigenlijk nooit lessen genomen. Een aantal jaren geleden heb ik besloten dat dat maar eens anders moest en ben lessen gaan nemen bij Robert Kramers (bassist van o.a. Alderliefste en heeft een eigen album gemaakt ‘on the block’). Door deze lessen heb ik een hele andere kijk gekregen op het bespelen van de basgitaar en vind het erg leuk om de cover nummers in de basis uit te zoeken om ze vervolgens hier en daar op te leuken met mijn eigen inbreng. Ik speel op een Sire Marcus Miller V7 4 snarige Jazz bas en een Blasius Bali 5. Mijn versterker is een Prolude BHV 400 L en heb daarop aangesloten 2 cabinetjes, een Markbass 4×6 en een Epifani 1×12. Ik hoop jullie gauw te zien bij 1 van de optredens van Barefootin!!

Lead gitarist van Barefootin

Hoi, fijn dat jullie weer met ons mee genieten van de muziek. Nieuwe band maar zoals jullie mij kennen, bijna dezelfde muziek waar ik van hou nl. Bluesrock, blues en rock maar ook hedendaagse muziek. Fred Slop is de naam, niet onbekend in de muziekwereld in Den Helder. Sinds ongeveer mijn 18e jaar speel ik de gitaar. Akoestisch begonnen (die gitaar heb ik nog steeds) en later elektrisch. Om uit het drukke werkende leven even te ontsnappen is het heerlijk om met de band lekker te jammen en alles te geven in de muziek die wij spelen. Misschien niet altijd even perfect maar wel met heel ons hart waardoor het net even anders is als de cd, en dat is natuurlijk ook de bedoeling =) Zelf heb ik wat eigen nummers op de plank liggen die we zeker nog gaan uitwerken met de band. Hier en daar zing ik tweede of derde stem mee. Op dit moment spelen we al één van mijn nummers die ik ook zing. Vol enthousiasme en inspirerende gedachten willen wij jullie even meenemen in een heerlijk avondje muziek waar je jezelf even in kunt laten gaan. Dus ……. gedachten legen, voetjes van de vloer en geniet! Tot gauw bij één van onze optredens! Fred vanjeretteketet

Mijn naam is Peter

Binnenkort zal ik op deze pagina wat meer over mijzelf vertellen.

Tot gauw!

Mijn naam is Steef Geelen.

De liefde voor muziek kreeg ik van mijn vader mee. Hij speelde op alles waar zo’n beetje geluid uit kwam. Als 10 jarig jochie ging ik naar muziekschool. Ik wilde graag orgel spelen omdat ik dat in de kerk zo geweldig vond klinken. Mijn vader kocht eerst een stofzuiger aangedreven harmonium voor me. Waar ik enthousiast op los ging. Na 4 jaar muziekschool verdween de passie een beetje. Later toen ik ging werken kwam ik in aanraking met collega’s die wel muziek maakte. Toen begon het bij mij ook weer te kriebelen. Na de blues en rock ’n roll ben ik me gaan toeleggen op het schrijven van muziek voor cabaret. Daarna de toetsen weer een tijdje aan de wilgen gehangen. Sinds 2005 weer actief in een band. En nu dan Barefootin. Ik speel met 4 geweldige mensen en dito muzikanten. Ik kijk er naar uit om op te treden en te horen wat jullie er van vinden. Hopenlijk tot gauw!